ALGI MORSKIE SUSZONE - SAŁATKOWY MIX BIO 25 g - PORTO MUINOS
Certyfikat produkcji ekologicznej
Przyjazne dla wegetarian
Przyjazne dla wegan
Dodaj do ulubionych
1 EKO pkt.
Za ten produkt możesz otrzymać
11,69 zł
Darmowa dostawa
dla zamówień od 295 zł
BLIK i płatności on-line
płatności on-line od Przelewy24
InPost lub DHL
dogodny sposób dostawy
Program partnerski
kupony rabatowe za EKO punkty
SKŁADNIKI
algi morskie: Sałata Morska* (Ulva spp.), Wakame* (Undaria pinnatifida), Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt wytworzony z 3 rodzajów wodorostów, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Drobna i chrzęstna struktura sałaty morskiej oraz nori łączy się z lekko chrupiącą i mięsistą strukturą wakame. Odwodnione i sparzone mogą być użyte jako baza do sałatki. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, jajecznicy, gulaszu czy ciasta lub jako przystawka do RYB i owoców morza, a także jako składnik ryżu czy makaronu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 5 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 5 minut. Po namoczeniu sałatka powiększa objętość do trzynastu razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 989 kJ/237 kcal
Tłuszcz: 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 17,3 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 31 g
Białko: 23 g
Sól: 4,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
algi morskie: Sałata Morska* (Ulva spp.), Wakame* (Undaria pinnatifida), Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt wytworzony z 3 rodzajów wodorostów, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Drobna i chrzęstna struktura sałaty morskiej oraz nori łączy się z lekko chrupiącą i mięsistą strukturą wakame. Odwodnione i sparzone mogą być użyte jako baza do sałatki. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, jajecznicy, gulaszu czy ciasta lub jako przystawka do RYB i owoców morza, a także jako składnik ryżu czy makaronu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 5 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 5 minut. Po namoczeniu sałatka powiększa objętość do trzynastu razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 989 kJ/237 kcal
Tłuszcz: 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 17,3 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 31 g
Białko: 23 g
Sól: 4,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BP_5431
8437001476022
148 szt.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Wegański
- Tak
- Certyfikat bio
- Tak
- Bez glutenu (w składnikach)
- Tak
- Gwarantowany termin przydatności
- 159 dni
- Masa netto
- 25 g
- Kraj pochodzenia składników
- Hiszpania
- Bez cukru (w składnikach)
- Tak
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.