Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Falafele to przepyszne, aromatyczne kotleciki z ciecierzycą. Popularne na Bliskim Wschodzie, coraz częściej wykorzystywane w naszej rodzimej kuchni, zwłaszcza roślinnej. Najczęściej podawane w picie, z warzywami oraz sosami, lub z hummusem. Produkt gotowy do spożycia po obróbce cieplnej. Pakowany w atmosferze ochronnej.
Zalety produktu: - bez glutenu - bez jajek - bez mleka - bez soi - bez GMO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Podgrzać w piekarniku, na patelni bez tłuszczu lub na grillu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1033 kJ/250 kcal Tłuszcz - 17 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,4 g Węglowodany - 10 g w tym cukry - 0 g Błonnik - 12 g Białko - 7,8 g Sól - 0,51 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze od 0°C do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.