Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Może służyć jako dodatek do pieczenia chleba, ciastek, naleśników, panierka do drobiu, RYB i warzyw. Produkt o niskej zawartości węglowodanów. Idealny składnik diety keto.
Przepis na chleb podróżnika: Składniki: 400 g mąki lnianej pełnotłustej bioQlinar; 50 g mąki łubinowej bioQlinar; 20 g błonnika gryczanego bioQlinar; 350 g wody, 10 g soli
Sposób wykonania: 1. Suche składniki odważ i umieść w sporej misce. Wymieszaj 2. Zalej wodą i zagnieć ciasto. Ciasto musi być kleiste, ale nie rzadkie. A gdy będzie zbyt twarde dodaj jeszcze odrobinę wody 3. Gdy już zagnieciesz ciasto w plastyczną kulę i chwilę wyrobisz, rozwałkuj je na prostokątny placek o grubości ok. 12 mm. Pokrój placek na prostokąciki (krakersy), a w każdym zrób nakłucie widelcem 4. Rozłóż na blaszkę wyłożoną papierem i upiecz po 20 minut z każdej strony w temperaturze 200°C. Jeśli "krakersy" nadal są miękkie, zmniejsz temperaturę do 60°C i piecz kolejne 40 minut
Gdy wybierasz się na wakacje, na wędrówkę, pod namiot, na żagle lub kamperem "krakersy" będą doskonałym dodatkiem do Twoich dań. Rozgotowane w MLEKU z dodatkiem bakalii i owoców dadzą pożywne śniadanie, pokruszone i wrzucone do zupy - zagęszczą ją.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 2269 kJ/549 kcal Tłuszcz: 46 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g Węglowodany: 0,9 g w tym cukry: 0,5 g Błonnik: 25 g Białko: 18,6 g Sól: 0,14 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.