Ta strona wykorzystuje pliki cookie

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności

zamknij
MAKARON (SEMOLINOWY) RIGATONI BIO 500 g - ALCE NERO

MAKARON (SEMOLINOWY - PASTA DI GRAGNANO) RIGATONI BIO 500 g - ALCE NERO


ALCE NERO
Makaron

Certyfikat produkcji ekologicznej

Przyjazne dla wegetarian

Przyjazne dla wegan

Dodaj do ulubionych
MAKARON (SEMOLINOWY - PASTA DI GRAGNANO) RIGATONI BIO 500 g - ALCE NERO

MAKARON (SEMOLINOWY - PASTA DI GRAGNANO) RIGATONI BIO 500 g - ALCE NERO

Akceptuję zasady polityki prywatności  

redeem Za ten produkt możesz otrzymać 1 EKO pkt.


19,38 zł
Produkt dostępny

  Darmowa dostawa

dla zamówień od 295 zł

  BLIK i płatności on-line

płatności on-line od Przelewy24

  InPost lub DHL

dogodny sposób dostawy

  Program partnerski

kupony rabatowe za EKO punkty

SKŁADNIKI
ekologiczna semolina z PSZENICY durum, woda.

OPIS
Makaron „Pasta di Gragnano” jest znany ze względu na tradycyjną metodę produkcji, w której stosuje się matryce z brązu. Nadają one makaronowi chropowatość, dzięki której łatwo łączy się z różnymi sosami i dodatkami kulinarnymi. Podczas etapu tłoczenia matryce z brązu przytrzymują ciasto, tak że w niektórych miejscach przylega ono do samej matrycy, dzięki czemu tworzą się mikroskopijne nierówności, w których po ugotowaniu makaronu pozostaje sos, oraz które zwiększają powierzchnię styku z kubkami smakowymi, co jest jednocześnie korzystne dla surowca, który zachowuje swój smak i typowy aromat pszenicy.
Po ugotowaniu „Pasta di Gragnano” posiada następujące cechy charakterystyczne:
— konsystencja: jędrna i elastyczna
— jednorodność ugotowania: jednakowa
— jędrność w gotowaniu: dobra i długo utrzymująca się
— kleistość: nieistniejąca lub niewyczuwalna

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na 1,5 litra wrzącej wody wsypać 100 g makaronu, gotować przez 11 minut. Po ugotowaniu makaron przepłukać pod bieżącą wodą.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1508 kJ/359 kcal
Tłuszcz: 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 3,8 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 13 g
Sól: 0 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, gorczycę

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BP_1307
8009004809666
87 szt.

Opis

Wegetariański
Tak
Wegański
Tak
Certyfikat bio
Tak
Gwarantowany termin przydatności
120 dni
Masa netto
500 g
Kraj pochodzenia składników
Włochy
Bez cukru (w składnikach)
Tak
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

MAKARON (SEMOLINOWY - PASTA DI GRAGNANO) RIGATONI BIO 500 g - ALCE NERO

19,38 zł