MARANTA - SKROBIA Z KORZENIA BEZGLUTENOWA BIO 150 g - TERRASANA

Nasz strona intenetowa używa plików cookie w celu zapewnienia jak najlepszego działania strony internetowej. Polityka prywatności

zamknij

MARANTA - SKROBIA Z KORZENIA BEZGLUTENOWA BIO 150 g - TERRASANA
  • MARANTA - SKROBIA Z KORZENIA BEZGLUTENOWA BIO 150 g - TERRASANA

MARANTA - SKROBIA Z KORZENIA BEZGLUTENOWA BIO 150 g - TERRASANA

13,95 zł
Brutto
Ilość

MARANTA - SKROBIA Z KORZENIA BEZGLUTENOWA BIO 150 g - TERRASANA

MARANTA - SKROBIA Z KORZENIA BEZGLUTENOWA BIO 150 g - TERRASANA

Akceptuję zasady polityki prywatności  

  Darmowa dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień od 200 zł

  BLIK i płatności on-line

Bezpieczne płatności on-line dzięki Tpay

  Inpost, DHL lub DPD

Dogodna forma dostawy lub odbiór własny

SKŁADNIKI
100 % maranta (skrobia z korzenia)* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Maranta trzcinowa jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw:  klarownych zup i sosów, puddingów, ciastek, galaretek, budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych. Działa w minusowych temperaturach i zapobiega tworzeniu się kryształków lodu w zamrażanych produktach.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1535 kJ / 362 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 88,2 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 3,4 g

Białko: 0,3 g
Sól: 0 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 łyżkę maranty wymieszać z 250 ml zimnej wody, a następnie dodać do gorącego dania i podgrzewać do momentu, aż zgęstnieje.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

TERRASANA
BP_19146
8713576100280
139 szt.

Opis

Kraj producenta
Holandia
Wegetariański
Tak
Wegański
Tak
Certyfikat bio
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Bez glutenu (deklaracja)
Tak
Gwarantowany termin przydatności
60 dni
Masa netto
150 g
Kraj pochodzenia składników
Indie
chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.