Ta strona wykorzystuje pliki cookie

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności

zamknij
ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU PROBIO 2 g (2 FIOLKI) - VIVO

ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU PROBIO "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 2 g (2 FIOLKI) - VIVO



Przyjazne dla wegetarian

Bez glutenu

Dodaj do ulubionych
ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU PROBIO "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 2 g (2 FIOLKI) - VIVO

ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU PROBIO "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 2 g (2 FIOLKI) - VIVO

Akceptuję zasady polityki prywatności  

redeem Za ten produkt możesz otrzymać 1 EKO pkt.


17,24 zł
Produkt dostępny

  Darmowa dostawa

dla zamówień od 295 zł

  BLIK i płatności on-line

płatności on-line od Przelewy24

  InPost lub DHL

dogodny sposób dostawy

  Program partnerski

kupony rabatowe za EKO punkty


SKŁADNIKI
Maltodekstryna, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 szczepy), Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus paracasei, Bifidobacterium infantis.

OPIS
Zakwaska do JOGURTU VIVO – to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Domowy JOGURT charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Domowy JOGURT przygotowany wg instrukcji nie zawiera żadnych zbędnych dodatków takich jak: MLEKO w proszku, cukier, zagęstniki, barwniki czywzmacniacze smaku. Przygotowując go w domu mamy gwarancję naturalności produktu. Do jego zrobienia wystarczy stalowy garnek lub słoik. Najlepszy wychodzi na MLEKU 3,2 % lub pełnotłustym.
Fiolki ok 1,0 g.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1-3 l MLEKA pasteryzowanego (2 % tłuszczu) zagotuj i ostudź do temperatury +37 do +43 stopni Celsjusza. Do MLEKA dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - JOGURT dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry MLEKA.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g gotowego produktu
Wartość energetyczna - 242 kJ/58 kcal
Tłuszcz - 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,4 g
Węglowodany - 5,9 g
w tym cukry - 5,6 g
Białko - 4,0 g
Sól - 0,13 g

ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C.
BP_9152
4820148055030
102 szt.

Opis

Wegetariański
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Bez glutenu (deklaracja)
Tak
Gwarantowany termin przydatności
30 dni
Masa netto
2 g
Bez cukru (w składnikach)
Tak
Targi bio planet 2024
TARGI BIO PLANET
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU PROBIO "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 2 g (2 FIOLKI) - VIVO

17,24 zł