Ta strona wykorzystuje pliki cookie

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności

zamknij
TRADYCYJNY NÓŻ JAPOŃSKI FUNAYUKI DO KROJENIA RYB 1 szt. (250 g) – TERRASANA

NÓŻ JAPOŃSKI TRADYCYJNY FUNAYUKI DO KROJENIA RYB 1 szt. (250 g) – TERRASANA


TERRASANA
Akcesoria kuchenne

Przyjazne dla wegetarian

Przyjazne dla wegan

Dodaj do ulubionych
NÓŻ JAPOŃSKI TRADYCYJNY FUNAYUKI DO KROJENIA RYB 1 szt. (250 g) – TERRASANA

NÓŻ JAPOŃSKI TRADYCYJNY FUNAYUKI DO KROJENIA RYB 1 szt. (250 g) – TERRASANA

Akceptuję zasady polityki prywatności  

redeem Za ten produkt możesz otrzymać 38 pkt EKO.


380,62 zł
Produkt dostępny

  Darmowa dostawa

dla zamówień od 295 zł

  BLIK i płatności on-line

płatności on-line od Przelewy24

  InPost lub DHL

dogodny sposób dostawy

  Program partnerski

kupony rabatowe za EKO punkty

SKŁAD
stal nierdzewna, drewniany uchwyt

OPIS
Nóż Funayuki to profesjonalny nóż kuchenny, wykonany z dwóch rodzajów japońskiej stali nierdzewnej. Rdzeń ostrza to molibdenowo - wanadowa stal nierdzewna AUS-8A, zaś obie strony ostrza pokryte są stalą nierdzewną SUS405. Dzięki temu nóż jest bardzo ostry, odporny na rdzę i korozję, zaś ponowne naostrzenie nie stanowi większego problemu
Funayuki to wysokiej jakości nóż japoński z ostrą końcówką. W Japonii używa się go głównie do krojenia ryb. Odpowiedni zarówno dla osób praworęcznych jak i leworęcznych.

SPOSÓB UŻYCIA
Po każdym użyciu nóż najlepiej jest od razu umyć. Resztki jedzenia, a dokładniej zawarte w nim kwasy mogą z czasem uszkodzić nóż. Szybkie pozbycie się zanieczyszczeń znacząco wydłuży żywotność noża.
Nóż należy myć ręcznie, może to znacząco wydłużyć żywotność noża. Warto poświęcić tę chwilę aby cieszyć się nożami do dwóch razy dłużej!

Ostrzenie noża:
Osełką - Trzymaj nóż mocno w miejscu i kilkakrotnie przesuwaj osełkę w górę i w dół noża.
Ceramiczną ostrzałką do noży - Przełóż nóż kilka razy przez ostrzałkę.

WYMIARY:
Długość całkowita noża - 30,5 cm.
Długość ostrza - 18 cm.

UWAGA
- Ostrze jest włożone do rękojeści. Upewnij się, że uchwyt jest dobrze zamocowany. Jeśli nie jest stabilny, uderz młotkiem spód rękojeści.
- Przed użyciem sprawdź czy ostrze nie ma pęknięć. Jeśli są pęknięcia, mogą one spowodować wyszczerbienie lub złamanie ostrza.
- Używaj innego noża do krojenia zamrożonego jedzenia. Zawsze używaj noża zgodnie z jego przeznaczeniem.
- Nie podgrzewaj noża na otwartym ogniu. Trzymaj go z dala od źródeł ciepła (może to zmiękczyć nóż lub uszkodzić rączkę).
- Nie wkładać noża do zmywarki, mikrofali i piekarnika.
- Trzymać nóż poza zasięgiem dzieci.
- Zawsze używaj noża na desce do krojenia.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
TERRASANA
BP_23507
8713576279528
7 szt.

Opis

Wegetariański
Tak
Wegański
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Masa netto
250 g
Bez cukru (w składnikach)
Tak
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

NÓŻ JAPOŃSKI TRADYCYJNY FUNAYUKI DO KROJENIA RYB 1 szt. (250 g) – TERRASANA

380,62 zł