Mąka - Skrobia

Posiadamy ekologiczną mąkę otrzymywaną przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren. Mąka o przemiale 480 doskonale sprawdzi się do wypieków, szczególnie lekkich ciast biszkoptowych, do ciasta naleśnikowego, a także do dań mącznych. Natomiast Ekologiczna mąka pszenna typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna. Nadaje wytrawny smak, dlatego doskonała jest do wypieku pełnoziarnistego pieczywa, czy do wyrobu makaronu razowego.

Podkategorie

  • Mąka

    Znajdująca się niemal w każdej kuchni, często niezbędna do różnego rodzaju wypieków. Oprócz klasycznej pszennej, również bananowa, kokosowa, czy kasztanowa bez glutenu!

  • Skrobia

    Często nieodłączny element w kuchni ze względu na swoje działanie wiążące i nadające lekkość, pomocna do zagęszczania zup czy sosów. Jest uzupełnieniem niemal każdego wypieku bezglutenowego. Wykorzystasz ją także do zrobienia ciast, klusek czy budyniu.

Aktywne filtry