Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
redeem
Wartość produktu poniżej minimalnej wartości do naliczenia punktów. Dodaj większą ilość do koszyka i sprawdź liczbę punktów w podsumowaniu koszyka.
OPIS Ekologiczna mąka ŻYTNIA typ 960 powstała w wyniku przemiału oczyszczonego ziarna żyta. Mąkę żytnią typ 960 polecamy do wypieku ciemnego chleba żytniego, pieczywa mieszanego, ciast, ciasteczek, spodów do pizzy, ciasta makaronowego oraz do przyrządzania zakwasu na żur.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1431 kJ / 338 kcal Tłuszcz - 1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g Węglowodany - 70 g w tym cukry - 2,4 g Błonnik - 8,3 g Białko - 8,2 g Sól - 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.