Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
redeem
Wartość produktu poniżej minimalnej wartości do naliczenia punktów. Dodaj większą ilość do koszyka i sprawdź liczbę punktów w podsumowaniu koszyka.
SKŁADNIKI ekologiczna mąka ŻYTNIA razowa typ 2000
OPIS Ekologiczna mąka ŻYTNIA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Mąkę żytnią typ 2000 polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego, pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1350 kJ / 320 kcal Tłuszcz - 1,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g Węglowodany - 61 g w tym cukry - 2,6 g Błonnik - 13 g Białko - 8,8 g Sól - 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.