Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Uprzednio namoczone przez kilka godzin kasztany gotować do miękkości w wodzie, bulionie lub mleku. Tak przygotowane kasztany polecamy do zup, risotto lub do przygotowania deserów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1674 kJ/397 kcal Tłuszcz 3,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g Węglowodany 78 g w tym cukry 25 g Błonnik 15 g Białko 5,0 g Sól 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.