Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Erytrytol to naturalna substancja słodząca, stosowana jako alternatywa dla tradycyjnego cukru. Należy do alkoholi cukrowych - polioli. Erytrytol ma zerową wartość kaloryczną. Charakteryzyje się wysoką słodkością (60 - 80 % sacharozy). Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny oraz bardzo niski indeks insulinowy II = 2. Erytrytol wygląda i smakuje jak cukier, nie pozostawiając w ustach nieprzyjemnego posmaku. Może być stosowany jako zamiennik cukru do słodzenia, pieczenia, gotowania oraz przyrządzania deserów. Ze względu na poziom słodkości należy użyć nieco więcej erytrytolu niż sacharozy. Forma pakowania w jednostkowe saszetki pozwala zabrać erytrytol niemal wszędzie do pracy, biura, w podróż albo zaserwować Gościom!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Warość energetyczna: 0 kJ/0 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g Węglowodany: 99,8 g w tym cukry: 0 g w tym alkohole wielowodorotlenowe: 99,8 g Białko: 0 g Sól: 0 g
UWAGA Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 roku życia
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.