Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Ekologiczna inulina to naturalny prebiotyk pozyskiwany z agawy (Blue Agave Tequilana Weber). Spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie lub jako dodatek do jogurtów, soków, napojów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 10 g dziennie, tj. 1 miarka dołączona do produktu. Zawartość błonnika w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 9 g. Podczas spożywania zalecane jest picie dużej ilości płynów. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 822 kJ/204 kcal Tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 6,0 g w tym cukry 6,0 g Błonnik 90 g Białko 0 g Sól 0,33 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.