Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Gnocchi to typowe dla kuchni włoskiej drobne kluseczki, nazywane odpowiednikiem naszych polskich kopytek. W smaku są delikatniejsze, nieco twardsze. Włosi jedzą je najczęściej na dwa tradycyjne dla nich sposoby – bianco, czyli z masłem, rozmarynem oraz świeżym pieprzem lub al pomodoro – z sosem pomidorowym oraz świeżą bazylią i serem pecorino. Pakowano w atmosferze ochronnej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Po wypłynięciu na powierzchnię gotować przez 2 minuty, odcedzić i doprawić do smaku. Można również podsmażyć na maśle lub podgrzać w sosie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 644 kJ/168 kcal Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 36 g w tym cukry: <0,5 g Białko: 3,7 g Sól: 1,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C.