Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI oliwa z oliwek extra virgin** . ( **składnik z rolnictwa biodynamicznego)
OPIS Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Doskonała do uzupełnienia diety dziecka od 5 miesiąca życia. Zastosowanie: jako dodatek do żywności i potraw z warzyw i owoców oraz do dań w słoiczkach dla niemowląt o niewystarczającej ilości tłuszczu. Zalecany dodatek do 200 g posiłków uzupełniających: - warzywnych lub warzywnych z dodatkiem mięsa: 1 łyżeczka oliwy (ok. 3 g) - owocowych lub owocowo - zbożowych: 1 łyżeczka oliwy (ok. 3 g)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 3393 kJ/825 kcal Tłuszcz: 92 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g Węglowodany: <0,5 g w tym cukru: <0,5 g Białko: <0,5 g Sól: <0,01 g Sód:<0,005 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Po otwarciu zużyć w ciągu 2 miesięcy.