Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI ekologiczna herbata zielona Japan Sencha 100 %.
OPIS Herbata Japan Sencha to tradycyjna japońska zielona herbata. Jej tajemnica tkwi w procesie obróbki. Po zbiorze liście poddawane są kilkunastosekundowemu działaniu pary wodnej. Proces ten pozwala ograniczyć utlenianie zawartych w niej związków odżywczych. Następnie liście są odpowiednio kształtowane, suszone i sortowane. Stąd też nie są one zmielone, a jedynie zwinięte w pionowe ruloniki. Utrzymanie procedury produkcji pomaga zachować głębie smaku i zachować najwyższą jakość japońskiej herbaty. Herbata Japan Sencha charakteryzuje się bardzo przyjemnym, delikatnym smakiem oraz piękną żółtą barwą po zaparzeniu. Przepełniona jest intensywnymi roślinnymi tonami. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno – dla orzeźwienia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wsypać 1 łyżeczkę (2 g) zielonej herbaty do filiżanki o pojemności 200 ml. Następnie zalecamy zalać liście wodą o temperaturze 65-80 ℃. Napar parzyć pod przykryciem ok. 1-3 minuty. Zwłaszcza japońskie herbaty, wymagają zaparzania w niższej temperaturze i przez krótszy czas. Po tym czasie, otrzymany zielono-żółty napar należy odcedzić i cieszyć się filiżanką doskonałej herbaty!
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.