local_mall
Koszyk
0 szt.
25,42 zł
Darmowa dostawa
dla zamówień od 295 zł
BLIK i płatności on-line
płatności on-line od Przelewy24
InPost lub DHL
dogodny sposób dostawy
Program partnerski
kupony rabatowe za EKO punkty
SKŁADNIKI
Herbata biała Pai Mu Tan* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Pai Mu Tan to jedna z najbardziej klasycznych oraz najlepszych białych herbat. Pochodzi z Fujianu, południowo-wschodniej prowincji Chin. Pai Mu Tan stanowi mieszankę młodych listków oraz pączków krzewu da bai, a także shui xian bai. Zbiorów dokonuje się na początku wiosny – w marcu i kwietniu, a zadanie to wymaga dużej ostrożności – należy uważać, aby nie uszkodzić delikatnych gałązek herbaty. Nazwa Pai Mu Tan, czyli Biała Piwonia, wzięła się od podobieństwa pąków i listków mieszanki do tego popularnego kwiatu
Pai Mu Tan cechuje kwiatowy zapach, czysty i zielonkawy, wręcz lekko złocisty kolor naparu oraz orzeźwiający i przyjemny smak. Pai Mu Tan bywa określana również mianem eliksiru młodości – ze względu na wysoką zawartość antyoksydantów. To także bogate źródło witamin – w tym witaminy C oraz polifenoli.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pai Mu Tan jest dobrą propozycją dla osób, które dopiero poznają świat herbat – jest łatwa w przygotowaniu i nie wymaga tak restrykcyjnych wytycznych, jak pozostałe rodzaje herbaty. Biała Piwonia pozwala wręcz na eksperymentowanie zarówno z temperaturą wody, jak i z czasem zaparzania. Ważne jedynie, by nie zalewać liści i pąków wrzątkiem, a wodą o temperaturze 70-90 ℃. Na filiżankę 200 ml zaleca się 1-2 łyżeczki listków Pai Mu Tan. Czas parzenia należy dostosować do indywidualnych upodobań: 1-7 minut – w zależności od tego, jak mocny napar chcemy uzyskać. Następnie należy odcedzić liście oraz pąk i cieszyć się filiżanką doskonałej herbaty.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Herbata biała Pai Mu Tan* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Pai Mu Tan to jedna z najbardziej klasycznych oraz najlepszych białych herbat. Pochodzi z Fujianu, południowo-wschodniej prowincji Chin. Pai Mu Tan stanowi mieszankę młodych listków oraz pączków krzewu da bai, a także shui xian bai. Zbiorów dokonuje się na początku wiosny – w marcu i kwietniu, a zadanie to wymaga dużej ostrożności – należy uważać, aby nie uszkodzić delikatnych gałązek herbaty. Nazwa Pai Mu Tan, czyli Biała Piwonia, wzięła się od podobieństwa pąków i listków mieszanki do tego popularnego kwiatu
Pai Mu Tan cechuje kwiatowy zapach, czysty i zielonkawy, wręcz lekko złocisty kolor naparu oraz orzeźwiający i przyjemny smak. Pai Mu Tan bywa określana również mianem eliksiru młodości – ze względu na wysoką zawartość antyoksydantów. To także bogate źródło witamin – w tym witaminy C oraz polifenoli.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pai Mu Tan jest dobrą propozycją dla osób, które dopiero poznają świat herbat – jest łatwa w przygotowaniu i nie wymaga tak restrykcyjnych wytycznych, jak pozostałe rodzaje herbaty. Biała Piwonia pozwala wręcz na eksperymentowanie zarówno z temperaturą wody, jak i z czasem zaparzania. Ważne jedynie, by nie zalewać liści i pąków wrzątkiem, a wodą o temperaturze 70-90 ℃. Na filiżankę 200 ml zaleca się 1-2 łyżeczki listków Pai Mu Tan. Czas parzenia należy dostosować do indywidualnych upodobań: 1-7 minut – w zależności od tego, jak mocny napar chcemy uzyskać. Następnie należy odcedzić liście oraz pąk i cieszyć się filiżanką doskonałej herbaty.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
BP_14262
5902020901990
212 szt.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Wegański
- Tak
- Certyfikat bio
- Tak
- Bez glutenu (w składnikach)
- Tak
- Gwarantowany termin przydatności
- 120 dni
- Masa netto
- 100 g
- Kraj pochodzenia składników
- Chiny
- Bez cukru (w składnikach)
- Tak
- Producent / dystrybutor – nazwa i adres
- MEDICALINE KONRAD MALITKA, OSTRÓWIEC 150, 05-480 KARCZEW
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.