Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Kompozycja najwyższej jakości jadalnych kwiatów liofilizowanych. Starannie wyselekcjonowane składniki mogą stanowić piękną ozdobą ciast i innych deserów czy napojów, cenny element ziołowych herbatek oraz wyjątkowy dodatek do aromatycznych świec i mieszanek kąpielowych. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji surowce zachowały swój intensywny kolor oraz zapach. Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.
SPOSÓB UŻYCIA Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 - 15 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 3 kJ/1 kcal Tłuszcz - 1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - <0,5 g w tym cukry - 0 g Białko - <0,5 g Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.