Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
redeem
Wartość produktu poniżej minimalnej wartości do naliczenia punktów. Dodaj większą ilość do koszyka i sprawdź liczbę punktów w podsumowaniu koszyka.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Na 16 falafeli: Mieszankę zalać 250 ml wrzącej wody i pozostawić na 15 minut do napęcznienia. Masę dobrze wymieszać i wilgotnymi dłońmi uformować kulki wielkości łyżeczki do herbaty. Smażyć na głębokim oleju do uzyskania złocistobrązowego koloru.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1414 kJ/336 kcal Tłuszcz: 5,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g Węglowodany: 43 g w tym cukry: 2,6 g Błonnik: 15 g Białko: 18 g Sól: 2,1 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY, SOJĘ, GORCZYCĘ, ŁUBIN, SELER i nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.