Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Ta kompozycja to przemyślane połączenie owocowego charakteru jednej z najlepszych peruwiańskich Arabik oraz czekoladowo-pikantnych nut wyjątkowej Robusty z afrykańskiej Ugandy. Arabika pochodzi z kooperatyw w północnym Peru z organicznych zbiorów, pozbawionych pestycydów i nawozów sztucznych, poddawana jest obróbce mokrej (myta). Ziarna są uprawiane na rodzinnych plantacjach, ręcznie zbierane, z pełną dbałością o jakość produkowanego surowca. Robusta pochodzi z upraw w południowo-zachodniej Ugandzie z okolic Bunyaruguru i Katera. Wyjątkowy profil smakowy uzyskuje się dzięki uprawie kawy na wysokości ponad 1200 m n.p.m. co w przypadku ziaren Robusty jest niecodzienną praktyką. Kawę należy mielić bezpośrednio przez zaparzeniem.
Profil smakowy: Idealny balans smaku w espresso i czarnej kawie, znakomita w kawach przygotowanych z mlekiem. Czysty smak, wyczuwalne nuty owocowe oraz pikantne, pełne body. Wyjątkowy naturalny smak i aromat zamknięte w ziarnach. Perfekcyjna kompozycja dla osób dbających o zdrowy styl życia, ceniących organiczne produkty bez dodatków sztucznych w procesie upraw.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od intensywnych zapachów.