Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI ŚMIETANKA* (z MLEKA*), bakterie kwasu mlekowego. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS MASŁO alpejskie znane jest ze swojego znakomitego śmietankowego smaku i intensywnego mlecznego aromatu. Charakteryzuje się 82 % zawartością tłuszczu. Może być wykorzystywane zarówno do kanapek, jak i smażenia czy pieczenia. Podczas jego produkcji wykorzystano wyłącznie tradycyjne metody, pozwalające wydobyć jego prawdziwy smak i zapach, wyczuwalny zaraz po wyjęciu z opakowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 3070 kJ / 747 kcal Tłuszcz: 82 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 54 g Węglowodany: 0,8 g w tym cukry: 0,8 g Białko: 0,6 g Sól: <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze do + 8°C.