Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS 50 g porcji owsianki dostarcza 1,36 g beta-glukanów z owsa. Beta-glukany z owsa pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Wysoki poziom cholesterolu jest jednym z czynników ryzyka choroby niedokrwiennej serca. Pozytywny efekt występuje przy dziennym spożyciu 3 g beta-glukanów z owsa. Ważna jest zróżnicowana i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do miski wsypać 50 g owsianki (6 łyżek) i zalać 110 ml gorącego MLEKA lub napoju roślinnego (w zależności od pożądanej konsystencji). Wymieszaj, pozostaw do namoczenia na 3 minuty. Dla owsianki "nocnej" dodaj odrobinę zimnego MLEKA i odstaw do namoczenia w lodówce na noc.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1521 kJ/361 kcal Tłuszcz: 5,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g Węglowodany: 61 g w tym cukry: 7,3 g Błonnik: 10 g Białko: 12 g Sól: 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać NASIONA SEZAMU, SOJĘ, orzechy.
UWAGA Mimo dołożenia wszelkich starań produkt może zawierać fragmenty pestek owoców i łupiny orzechów.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym, ciemnym, suchym miejscu. Chronić przed dostępem tlenu.