Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI napar z zielonej herbaty* 68 % (woda, zielona herbata*),zagęszczony sok jabłkowy* 21 %, syrop lawendowy* 5 % (cukier*, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, naturalny aromat lawendowy, ekstrakt z kwiatów lawendy*, koncentrat soku z czarnej marchwi*), napar z lawendy* 5 % (woda, lawenda* 1 %), żywe kultury scoby. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Napój naturalnie musujący na bazie naparu z herbaty z dodatkiem syropu lawendowego i naparu z lawendy, poddany procesowi fermentacji. Ma przyjemny, lekko kwaskowaty smak. Jest idealną alternatywą dla piw i napojów gazowanych
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 18 kJ/4 kcal Tłuszcz: <0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: <0,5 g w tym cukry: <0,5 g Białko: 0 g Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ.
UWAGA Napój może zawierać do 1,2 % alkoholu. Jeżeli w Twojej butelce widzisz zawiesinę, jest to naturalny grzyb herbaciany. Wykorzystaj go do przygotowania własnej kombuchy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.