Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI olej rzepakowy* tłoczony na zimno. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Najwyższej jakości olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia na zimno, z wyselekcjonowanych ziaren pochodzenia ekologicznego. Mechaniczne tłoczenie zapewnia zachowanie naturalnego smaku i aromatu. Polecany jako dodatek do sałatek, sosów, dressingów. Dzięki odporności na wysokie temperatury (max 180 stopni Celsjusza), może być wykorzystywany do smażenia i gotowania.
WARTOŚC ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 3700 kJ/900 kcal Tłuszcz - 100 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7,0 g w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 62 g w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 31 g Węglowodany - 0 g w tym cukry - 0 g Białko - 0 g Sól - 0 g Kwas alfa-linolenowy - 9,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu