Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI 80 % wysokooleinowy rafinowany olej słonecznikowy*, 20 % oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Połączenie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i oleju słonecznikowego bogatego w kwas oleinowy, idealnie nadaje się do kuchni śródziemnomorskiej. Wegańska mieszanka oleju i oliwy jest bogata w witaminę E i nadaje się do pieczenia, smażenia w głębokim tłuszczu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 3367 kJ / 819 kcal Tłuszcz: 91 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,0 g Witamina E: 49 mg (408 % **) ** referencyjna wartość spożycia Zawiera znikome ilości węglowodanów, cukrów, białka i soli.
INFORMACJA ALERGENNA Wyprodukowano w zakładzie, w którym przetwarzane są ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE i ORZECHY włoskie.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej i chronić przed światłem.