Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Olej rzepakowy do gotowania i smażenia ma neutralny smak i zapach. Polecamy do potraw zimnych i gorących oraz do głębokiego smażenia nieprzekraczającego 220 °C.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 3425 kJ/833 kcal Tłuszcz: 93 g w tym kwasy nasycone: 7,7 g jednonienasycone: 64 g wielonienasycone: 21 g Węglowodany: 0 g w tym cukry: 0 g Białko: 0 g Sól: 0 g
Kwas alfa-linolenowy (kwas tłuszczowy omega-3): 4,8 g