Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Medjool to nie bakalie, to świeże daktyle. Zaskakują smakiem! Medjool jest daktylem miękkim z natury i największym na świecie. Są naturalnym źródłem potasu. Świeże daktyle (nie suszone) mają niski indeks glikemiczny (43-54).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1189 kJ/284 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 71 g w tym cukry: 66 g Błonnik: 6,0 g Białko: 2,0 g Sól: 0 g Potas: 690 mg (35 %)** ** dzienna referencyjna wartość spożycia potasu (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA Na terenie zakładu przerabia się NASIONA SEZAMU, ORZESZKI ZIEMNE I ORZECHY.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.