Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Laska wanilii to niezwykle intensywna, delikatna i lekko słodka przyprawa, nadająca potrawie niepowtarzalnych cech smakowych i zapachowych. Idealnie podkreśla smak i aromat deserów, ciast, babeczek, kremów, naleśników, puddingu, panna cotty, lodów oraz napojów alkoholowych. Świetnie komponuje się z cynamonem, goździkami i imbirem. W niewielkich ilościach sprawdza się jako dodatek do sosów i dań mięsnych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1137 kJ/272 kcal Tłuszcz - 3,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g Węglowodany - 56 g w tym cukry - 55 g Błonnik - 24 g Białko - 3,9 g Sól - 0,06 g
SPOSÓB UŻYCIA Za pomocą noża naciąć wzdłuż laskę wanilii i zeskrobać ziarna końcówką noża (w ten sposób zachowa ona w pełni swój aromat).
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym miejscu, bez dostępu światła.