Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Włosi najczęściej przygotowują swoje ulubione risotto na bazie ryżu odmiany Carnaroli, który różni się od bardziej powszechnego ryżu Arborio tym, iż posiada wyższą zawartość skrobi, twardszy środek ziarna i dłuższy kształt. Te właściwości powodują, że typowo włoskie risotto ma doskonale kremową konsystencję ale ziarna ryżu pozostają w środku zawsze mocno „al dente”.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do ugotowania 100 g ryżu potrzeba pół litra wody. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie na małym ogniu przez ok. 14-16 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1466 kJ/349 kcal Tłuszcz - 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g Węglowodany - 79 g w tym cukry - 0,2 g Błonnik - 1,1 g Białko - 6,5 g Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu opakowania wsypać do szklanego pojemnika i przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BP_23506
8009004814868
165 szt.
Opis
Wegetariański
Tak
Wegański
Tak
Certyfikat bio
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Gwarantowany termin przydatności
360 dni
Masa netto
500 g
Kraj pochodzenia składników
Włochy
Bez cukru (w składnikach)
Tak
Producent / dystrybutor – nazwa i adres
Riseria Martinotti srl - via Trieste 6 Trino (vc)
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Czy jesteś pewien, że chcesz zgłosić ten komentarz?
Zgłoszenie wysłane
Twój komentarz został wysłany i będzie widoczny po zatwierdzeniu przez moderatora.
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twój komentarz został dodany i będzie widoczny jak tylko zatwierdzi go moderator.