Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Serek mascarpone najczęściej jest używamy jako składnik do deserów i ciast. Ciężko sobie wyobrazić słynny włoski deser tiramisu bez tego składnika o charakterystycznym, delikatnie kremowym i słodkim smaku. Można go też wykorzystać jako dodatek do naleśników, tart, czy serników. Obecnie, coraz częściej mascarpone wykorzystywane jest w kuchni także jako składnik dań wytrawnych. Mascarpone oparte jest na unikalnym procesie produkcyjnym, który nadaje mu charakterystyczny karmelizowany smak, piękny kolor kości słoniowej oraz gładką, kremową konsystencję. Mascarpone jest doskonałym składnikiem każdego tiramisu dzięki idealnej konsystencji! Zawartość laktozy <0,1 %
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1374 kJ/333 kcal Tłuszcz: 34 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22 g Węglowodany: 2,0 g w tym cukry: 2,0 g Białko: 4,8 g Sól: 0,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C