Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI sok bezpośredni z owoców róży (Rosa rugosa) 100 %.
OPIS Sok bezpośrednio tłoczony NFC (nie z koncentratu) z owoców róży, nieklarowany, pasteryzowany. Sok z owoców róży, ze względu na bardzo wysoką zawartość naturalnej witaminy C (450 mg w 100 ml soku po pasteryzacji) jest najlepszym produktem na odporność – jedną z funkcji witaminy C w organizmie jest wspomaganie działania układu odpornościowego. Zawiera naturalnie występujące cukry. Owoce pochodzą z rodzinnej plantacji od polskich, zaprzyjaźnionych plantatorów.
Witamina C pomaga w: - prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego - zmniejszeniu uczucia zmęczenia i znużenia - przyczynia się do zwiększenia przyswajania żelaza.
Opakowanie zawiera 5 sugerowanych porcji produktu. Jedna porcja stanowi 50 ml. Ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. W celu uzyskania korzystnego działania należy spożyć przynajmniej 3 ml soku dziennie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 214 kJ/51 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 11 g w tym cukry: 7,7 g Białko: 0 g Sól: 0 g Witamina C: 450 mg (562 %)* * dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 10 dni. Chronić przed światłem.