Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Sok z czarnego bzu jest doskonale znany w polskiej tradycji kulinarnej. Receptury na jego przyrządzanie są przekazywane z pokolenia na pokolenie od setek lat. Wyróżnia się charakterystycznym smakiem, a ponadto jest ceniony ze względu na liczne korzystne właściwości – znane już naszym babciom. Dlatego warto po niego sięgnąć w kuchni – jego wyjątkowy aromat wywoła uśmiech na twarzy młodszych i starszych członków Twojej rodziny. Szczególnie dobrze spisuje się w okresie jesienno-zimowym, gdy zwiększa się podatność na przeziębienia. Sok do bezpośredniego spożycia lub rozcieńczenia. Proponujemy pić po 50 ml rano do śniadania. Produkt pasteryzowany, nieklarowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml Wartość energetyczna: 182 kJ/43 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 10 g w tym cukry: 8,7 g Białko: 0 g Sól: 0 g
UWAGA Smak, kolor i zapach jest zależny od użytej partii czarnego bzu. Osad jest zjawiskiem naturalnym, przed użyciem wstrząsnąć.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętej butelce - spożyć w ciągu 10 dni. Chronić przed światłem.