Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA w celu uprażenia ziaren należy rozgrzać w rondlu olej roślinny (do smażenia), wrzucić kilka ziaren kukurydzy, przykryć pokrywką. Popcorn jest gotowy do spożycia po ustaniu charakterystycznego "strzelania". Gotowy można polać roztopionym masłem i posolić. Najlepiej smakuje jeszcze ciepły, zaraz po uprażeniu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1655 kJ/ 392 kcal Tłuszcz - 4,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 74 g w tym cukry - 0,9 g Błonnik - 7,3 g Białko - 9,4 g Sól - 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.