Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Uprzednio namoczone przez kilka godzin kasztany gotować do miękkości w wodzie, bulionie lub mleku. Tak przygotowane kasztany polecamy do zup, risotto lub do przygotowania deserów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1674 kJ / 397 kcal Tłuszcz - 3,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g Węglowodany - 78 g w tym cukry - 25 g Błonnik - 15 g Białko - 5,0 g Sól - 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.