ZAKWAS Z KAPUSTY KISZONEJ JURAJSKI BIO 250 ml - ORGANICHOUSE
Certyfikat produkcji ekologicznej
Przyjazne dla wegetarian
Przyjazne dla wegan
Dodaj do ulubionych
Wartość produktu poniżej minimalnej wartości do naliczenia punktów. Dodaj większą ilość do koszyka i sprawdź liczbę punktów w podsumowaniu koszyka.
7,17 zł
Darmowa dostawa
dla zamówień od 295 zł
BLIK i płatności on-line
płatności on-line od Przelewy24
InPost lub DHL
dogodny sposób dostawy
Program partnerski
kupony rabatowe za EKO punkty
SKŁADNIKI
kapusta biała* (50 %), woda, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Nasza wersja to wersja strong do bezpośredniego spożycia. Jak za mocny to można dodać trochę soku z jabłek, wody lub miodu bio.
Ilość dobrych probiotycznych bakterii liczymy tu w miliardach. Liczba mezofilnych bakterii fermentacji mlekowej jtk/g: 4,0 x 10^5 [min. 100 000 jtk (jednostek tworzących kolonie tzw. CFU) w mililitrze soku].
Zakwas z kapusty kiszonej jest bogaty w bakterie kwasu mlekowego, czyli probiotyki, które powstają naturalnie w trakcie kiszenia/fermentacji.
SPOSÓB UŻYCIA
Jeżeli nie ma żadnych przeciwwskazań najlepiej pić na czczo, pół godziny przed posiłkami i godzinę po posiłku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 75 kJ/18 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 2,0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 1,0 g
Sól: 2,0 g
UWAGA
Zakwas niepasteryzowany dzięki czemu fermentacja trwa cały czas również w butelce.
Po otwarciu może się pienić i gazować, to naturalny proces.
Na dnie naturalny osad, przed otwarciem wymieszać.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temeraturze od +4 do +8 ℃. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.
kapusta biała* (50 %), woda, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Nasza wersja to wersja strong do bezpośredniego spożycia. Jak za mocny to można dodać trochę soku z jabłek, wody lub miodu bio.
Ilość dobrych probiotycznych bakterii liczymy tu w miliardach. Liczba mezofilnych bakterii fermentacji mlekowej jtk/g: 4,0 x 10^5 [min. 100 000 jtk (jednostek tworzących kolonie tzw. CFU) w mililitrze soku].
Zakwas z kapusty kiszonej jest bogaty w bakterie kwasu mlekowego, czyli probiotyki, które powstają naturalnie w trakcie kiszenia/fermentacji.
SPOSÓB UŻYCIA
Jeżeli nie ma żadnych przeciwwskazań najlepiej pić na czczo, pół godziny przed posiłkami i godzinę po posiłku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 75 kJ/18 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 2,0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 1,0 g
Sól: 2,0 g
UWAGA
Zakwas niepasteryzowany dzięki czemu fermentacja trwa cały czas również w butelce.
Po otwarciu może się pienić i gazować, to naturalny proces.
Na dnie naturalny osad, przed otwarciem wymieszać.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temeraturze od +4 do +8 ℃. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.
BP_34416
5906660157267
56 szt.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Wegański
- Tak
- Certyfikat bio
- Tak
- Bez glutenu (w składnikach)
- Tak
- Gwarantowany termin przydatności
- 60 dni
- Objętość netto
- 250 ml
- Bez cukru (w składnikach)
- Tak
- Targi bio planet 2024
- TARGI BIO PLANET
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.