Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
redeem
Wartość produktu poniżej minimalnej wartości do naliczenia punktów. Dodaj większą ilość do koszyka i sprawdź liczbę punktów w podsumowaniu koszyka.
SKŁADNIKI izomaltuloza*, sok truskawkowy w proszku 13 % (maltodekstryna, zagęszczony sok truskawkowy), substancja żelująca: agar, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Izomaltuloza* jest węglowodanem o mniej słodkim smaku niż tradycyjny cukier.
OPIS Nie zawiera żelatyny. Szybko tężeje. Świetnie nadaje się do deserów, ciast i żelek. Odpowiednia dla osób stosujących dietę bezglutenową oraz dbających o linię.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Zawartość opakowania wsypać do 250 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia. 2. Galaretkę gotować przez 2-3 minuty, cały czas mieszając. 3. Przelać do naczynia, wystudzić.
Według uznania do smaku można dodać słodzik lub cukier (około 1-2 łyżeczki) Aby przygotować żelki wystarczy użyć 50 ml mniej wody i rozpuszczoną galaretkę rozlać do silikonowych foremek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1565 kJ/369 kcal Tłuszcz: <0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 90 g w tym cukry: 82 g Błonnik: 3,3 g Białko: <0,5 g Sól: 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.