Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Tapioka powstaje ze skrobi manioku, ma neutralny smak. W formie dużych granulek wykorzystywana jest głównie do wyrobu tzw. bubble tea (napoju herbacianego).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wrzucić do gotującej się wody, gotować ok. 15 min. Zostawić na kilka godzin np. na noc. Gotować ponownie ok. 20 min lub do przezroczystości granulek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1469 kJ/346 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 86 g w tym cukry: 0 g Białko: 0 g Sól: 0,06 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej.