Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI skrobia z korzenia kuzu szarego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Opis: Kuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej kuzu. Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka. W Japonii jest często używany do zup, sosów i (gorących) deserów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Użyj 12 g kuzu na 250 ml płynu. Przed użyciem rozpuścić w 2-3 łyżkach zimnej wody. Do przygotowania budyniu użyj 60 g kuzu na 400 ml płynu. Jeśli użyjesz białego kuzu, będziesz potrzebować 20% mniej kuzu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1428 kJ / 336 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 84 g w tym cukry - 0 g Błonnik - 0 g Białko - 0 g Sól - 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu