Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
redeem
Wartość produktu poniżej minimalnej wartości do naliczenia punktów. Dodaj większą ilość do koszyka i sprawdź liczbę punktów w podsumowaniu koszyka.
OPIS Tapioka powstaje ze skrobi manioku, ma neutralny smak. Używa się jej głównie do wyrobu legumin i budyniów, a także jako zagęstnika.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Namoczyć w wodzie, a następnie gotować do uzyskania miękkości.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1469 kJ/346 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 86 g w tym cukry: 0 g Białko: 0 g Sól: 0,06 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej.