Poprzedni
Następny

CUKIER TRZCINOWY MASCOBADO BEZGLUTENOWY BIO 500 g - ALTERNATIVA3

21,19 zł
Brutto
SKŁADNIKI
ekologiczny cukier trzcinowy Mascobado.

OPIS
Cukier Muscovado i cukier Mascobado to praktycznie to samo. Różnica w nazwie wynika głównie z transliteracji lub regionalnych różnic w zapisie, ale oba terminy odnoszą się do tego samego rodzaju cukru.
Cukier Muscovado powstaje poprzez krystalizację i suszenie soku trzcinowego, z minimalnym przetwarzaniem. Część melasy pozostaje w kryształkach cukru, nadając mu charakterystyczny smak.
Cukier ma lepką, wilgotną konsystencję. Kryształki są drobne i ciemnobrązowe. Wyraźny, intensywny smak melasy, z nutami lukrecji i toffi.
Stosowany w wypiekach, marynatach, chutneyach i daniach o bogatym smaku. Popularny w kuchniach azjatyckich i brytyjskich.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1573 kJ/376 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 93,6 g
w tym cukry: 90,7 g
Błonnik: 0,7 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0,02 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Producent / dystrybutor – nazwa i adres ALTERNATIVA3 S.C.C.L, CR. CTRA. CASTELLAR 526, 8227 TERRASSA (BARCELONA)
WEGAŃSKI Tak
WEGETARIAŃSKI Tak
BEZ GLUTENU (w składnikach) Tak
CERTYFIKAT BIO Tak
Gwarantowany termin przydatności 120 dni
BEZ CUKRU (w składnikach) Nie
Bez Glutenu (Deklaracja) Tak