Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Ekologiczne grzyby shiitake zwane inaczej twardnikami japońskimi uprawiane są na martwych kłodach drzew liściastych. Szczególnie cenione są w kuchni wschodniej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Grzyby zalać gorącą wodą lub bulionem. Pozostawić na około 15 minut aż zmiękną. Grzyby odcedzić i przepłukać wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1192 kJ/285 kcal Tłuszcz 2,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g Węglowodany 27 g w tym cukry 3,4 g Błonnik 36 g Białko 21 g Sól 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.