Ta strona wykorzystuje pliki cookie

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności

zamknij
BOROWIK SZLACHETNY SUSZONY CAŁY BIO 70 g - DARY NATURY (PRODUKT SEZONOWY)

BOROWIK SZLACHETNY SUSZONY CAŁY BIO 70 g - DARY NATURY (PRODUKT SEZONOWY)



Certyfikat produkcji ekologicznej

Przyjazne dla wegetarian

Przyjazne dla wegan

Dodaj do ulubionych
BOROWIK SZLACHETNY SUSZONY CAŁY BIO 70 g - DARY NATURY (PRODUKT SEZONOWY)

BOROWIK SZLACHETNY SUSZONY CAŁY BIO 70 g - DARY NATURY (PRODUKT SEZONOWY)

Akceptuję zasady polityki prywatności  

redeem Za ten produkt możesz otrzymać 6 pkt EKO.


69,14 zł
Produkt dostępny

  Darmowa dostawa

dla zamówień od 295 zł

  BLIK i płatności on-line

płatności on-line od Przelewy24

  InPost lub DHL

dogodny sposób dostawy

  Program partnerski

kupony rabatowe za EKO punkty

SKŁADNIKI
suszony borowik szlachetny* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Borowik suszony to przede wszystkim składnik pierogów z grzybami, bigosu, sosów, a także potraw mięsnych. Grzyby te doskonale podkreślają smak dziczyzny.

Przepis na pierogi z kapustą i grzybami
Potrzebujemy: 140 g suszonych grzybów, 1 kg kapusty kiszonej, 1 cebula, pieprz.
Przygotowanie: Kiszoną kapustę zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok. 30 minut. Następnie odcedzamy i drobno siekamy.
Suszone grzyby namaczamy w zimnej wodzie co najmniej przez godzinę. Dokładnie płuczemy, umieszczamy w garnku i zalewamy zimną wodą. Gotujemy przez ok. 1 godzinę. Następnie odsączamy i drobno siekamy.
Cebulę obieramy i drobno kroimy. Na patelni klarujemy MASŁO, dodajemy cebulę i podsmażamy na złoty kolor. Następnie dodajemy posiekaną kapustę i grzyby. Dusimy przez ok. 30 minut. Doprawiamy pieprzem.
Rozwałkowujemy ciasto na ok. 2 mm grubości. Wykrajamy placki, nakładamy nadzienie i dokładnie zlepiamy krańce ciasta.
Pierogi wrzucamy do osolonego wrzątku i czekamy, aż wypłyną na wierzch.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1500 kJ/354 kcal
Tłuszcz: 3,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 51,4 g
w tym cukry: <1,0 g
Białko: 28,3 g
Sól: 0,2 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
BP_22144
5903246864038
62 szt.

Opis

Wegetariański
Tak
Wegański
Tak
Certyfikat bio
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Gwarantowany termin przydatności
180 dni
Masa netto
70 g
Bez cukru (w składnikach)
Tak
Producent / dystrybutor – nazwa i adres
MIROSŁAW ANGIELCZYK DARY NATURY, KORYCINY 73, 17-315 GRODZISK
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

BOROWIK SZLACHETNY SUSZONY CAŁY BIO 70 g - DARY NATURY (PRODUKT SEZONOWY)

69,14 zł