Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Surowe ziarna kakao charakteryzują się wytrawnym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych lub dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, lodów, koktajli, musli, ciast i deserów. Wapń jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów. Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są istotne. Porcja niezbędna do uzyskania korzystnego efektu: 40 g kakao.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 2606 kJ / 629 kcal Tłuszcz - 46 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 38 g Węglowodany - 33 g w tym cukry - 2,4 g Błonnik - 17 g Białko - 12 g Sól - 0,13 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.