Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI ekologiczne kakao niskotłuszczowe w proszku.
OPIS Doskonały dodatek do ciast, deserów, naleśników. Posiada lekko gorzkawy, charakterystyczny smak. Nadaje wypiekom czekoladowego aromatu. Nie zawiera cukru. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.
Świetny pomysł na deser: - Kakao na gorąco z pianką - Kakao z pomarańczową nutą - Naleśniki z kakao - Sernik z okruszkami kakao - Kakao korzenne
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jako napój: Wymieszać 1-3 łyżeczki kakao z odrobiną gorącego mleka. Następnie dodać pozostałe MLEKO i cukier. Aby uzyskać jeszcze bardziej kremową konsystencję kakao, podgrzewaj je delikatnie przez kilka minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1449 kJ/346 kcal Tłuszcz: 11 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,5 g Węglowodany: 14 g w tym cukry: 0 g Błonnik: 46 g Białko: 25 g Sól: 0,3 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY, MLEKO (łącznie z laktozą), JAJA, SOJĘ, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SELER i SIARCZYNY.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.