Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Czekolada o podwyższonej zawartości kakao 50 %, intensywna w smaku. Mniej cukru, więcej kakao! Klasyczna czekolada w proszku zawiera minimum 32 % kakao, zaś ta wersja zawiera, aż 50 %.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jak przygotować mleczną czekoladę do picia na gorąco? Podczas przygotowywania należy pamiętać, aby nie zagotowywać czekolady, jedynie podgrzać do ok. 60 - 70 °C i cały czas powoli mieszać, dobra czekolada nie lubi pośpiechu.
Propozycja 1 - Filiżanka bardzo gęstej mlecznej czekolady Przygotuj ok. 70 ml śmietanki 18 % (lub 35 ml śmietanki 35 % i 40 ml mleka), dodaj ok. 70 g czekolady. Podgrzewaj do ok. 60 – 70 °C powoli mieszając. Po roztopieniu czekolada jest gotowa do picia.
Propozycja 2 - Kubek mlecznej czekolady do picia Przygotuj 200 ml MLEKA, dodaj 2 łyżki stołowe czekolady (ok. 30 g). Podgrzewaj cały czas mieszając, aż do momentu rozpuszczenia się czekolady.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1688 kJ/403 kcal Tłuszcz: 11 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,3 g Węglowodany: 56 g w tym cukry: 50 g Błonnik: 20 g Białko: 11 g Sól: 0,15 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), JAJA, SOJĘ, zboża zawierające GLUTEN, SELER i SIARCZYNY
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.