Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Kawa do produkcji tej owocowej kawy rośnie na wiecznie zielonych zboczach Tajumulco, najwyższego wulkanu w Ameryce Środkowej. Na wysokości ponad 1500 metrów, pod ochronnym baldachimem wyższych drzew i w łagodnym klimacie z dużą ilością deszczu, owoce dojrzewają powoli. Następnie, gdy tylko staną się czerwone, są zbierane ręcznie. Ziarna są pieczołowicie rafinowane w naszej własnej palarni, jednej z najstarszych ekologicznych palarni w Niemczech, wydobywając ich delikatne aromaty. Rezultatem jest wyrazista gra słodyczy i kwasowości z subtelnymi nutami pomarańczy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zaparzać za pomocą filtra przy użyciu kawiarki lub ekspresu do kawy
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.