Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI ekologiczna kawa ziarnista arabica i robusta.
OPIS Mocne ziarna kawy Robusta ze zboczy Gór Ruwenzori (trzeciego najwyższego pasma w Afryce) i delikatne ziarna Arabica z regionu Ugandy na Wyżynie Środkowoafrykańskiej łączą się w tej intensywnej mieszance. Pozyskujemy tę kawę od rolników z małych plantacji, którzy ręcznie zbierają dojrzałe owoce kawy. Następnie ziarna są pieczołowicie rafinowane w naszej własnej palarni, jednej z najstarszych ekologicznych palarni w Niemczech. Rezultatem jest bogata kawa z nutami gorzkiej czekolady.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zaparzać za pomocą filtra przy użyciu kawiarki lub ekspresu do kawy
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.