Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Wyjątkowa, aromatyczna kawa bezkofeinowa Arabica - kraj pochodzenia Etiopia. Kawa została dekofeinizowana naturalną metodą (przy użyciu CO2), bez użycia chemicznych rozpuszczalników. Rekomendowana dla miłośników kawy, którzy nie mogą spożywać napojów zawierających kofeinę. Maksymalna zawartość kofeiny 0,1 %. Pozyskiwana zgodnie z zasadami Fair Trade. Tradycyjna metoda wypalania nadaje kawie nuty kwiatów bzu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do filiżanki (100 ml) wsypać 7 g kawy, a do kubka (250 ml) 17 g kawy. Aby zachować pełny aromat kawy, należy zalać ją wodą o temperaturze 90–95°C. Przy parzeniu w ekspresie czas zależy od jego rodzaju i wynosi od 3 do 7 minut.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w temperaturze pokojowej, w nieprzezroczystym, szczelnie zamkniętym pojemniku.