Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Kawa zbożowa to świetne zastępstwo tradycyjnej kawy prawdziwej. Pozbawiona kofeiny i bardzo smaczna jest produktem, który możesz spożywać każdego dnia na śniadanie. Kawa z palonych zbożowych ziaren cechuje się nie tylko doskonałym smakiem, ale też walorami zdrowotnymi. Świetnie smakuje zarówno na gorąco, jak i na zimno w upalne dni. Idealna jest także z mlekiem i cukrem. Napój z uwagi na swoje naturalne właściwości z dodatkiem MLEKA może być z powodzeniem podawany dzieciom na śniadanie.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Umieścić kawę w filtrze do zaparzania kawy, dodać gorącą wodę i pozostawić do zaparzenia. Wziąć 1 łyżkę (7 g) kawy na szklankę wody (125 ml).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml po przygotowaniu Wartość energetyczna - 24 kJ/6 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 1,4 g w tym cukry - 1,2 g Błonnik - 0 g Białko - 0 g Sól - 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.