KAWA ZIARNISTA ARABICA/ROBUSTA BIO 250 g - QUBA CAFFE
Certyfikat produkcji ekologicznej
Przyjazne dla wegetarian
Przyjazne dla wegan
Dodaj do ulubionych
3 pkt EKO.
Za ten produkt możesz otrzymać
35,27 zł
Darmowa dostawa
dla zamówień od 295 zł
BLIK i płatności on-line
płatności on-line od Przelewy24
InPost lub DHL
dogodny sposób dostawy
Program partnerski
kupony rabatowe za EKO punkty
SKŁADNIKI
kawa arabica* 80 %, kawa robusta* 20 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ta kompozycja to przemyślane połączenie owocowego charakteru jednej z najlepszych peruwiańskich Arabik oraz czekoladowo-pikantnych nut wyjątkowej Robusty z afrykańskiej Ugandy.
Arabika pochodzi z kooperatyw w północnym Peru z organicznych zbiorów, pozbawionych pestycydów i nawozów sztucznych, poddawana jest obróbce mokrej (myta). Ziarna są uprawiane na rodzinnych plantacjach, ręcznie zbierane, z pełną dbałością o jakość produkowanego surowca.
Robusta pochodzi z upraw w południowo-zachodniej Ugandzie z okolic Bunyaruguru i Katera.
Wyjątkowy profil smakowy uzyskuje się dzięki uprawie kawy na wysokości ponad 1200 m n.p.m. co w przypadku ziaren Robusty jest niecodzienną praktyką.
Profil smakowy:
Idealny balans smaku w espresso i czarnej kawie, znakomita w kawach przygotowanych z mlekiem.
Czysty smak, wyczuwalne nuty owocowe oraz pikantne, pełne body.
Wyjątkowy naturalny smak i aromat zamknięte w ziarnach. Perfekcyjna kompozycja dla osób dbających o zdrowy styl życia, ceniących organiczne produkty bez dodatków sztucznych w procesie upraw.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od intensywnych zapachów. Kawę należy mielić bezpośrednio przez zaparzeniem.
kawa arabica* 80 %, kawa robusta* 20 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ta kompozycja to przemyślane połączenie owocowego charakteru jednej z najlepszych peruwiańskich Arabik oraz czekoladowo-pikantnych nut wyjątkowej Robusty z afrykańskiej Ugandy.
Arabika pochodzi z kooperatyw w północnym Peru z organicznych zbiorów, pozbawionych pestycydów i nawozów sztucznych, poddawana jest obróbce mokrej (myta). Ziarna są uprawiane na rodzinnych plantacjach, ręcznie zbierane, z pełną dbałością o jakość produkowanego surowca.
Robusta pochodzi z upraw w południowo-zachodniej Ugandzie z okolic Bunyaruguru i Katera.
Wyjątkowy profil smakowy uzyskuje się dzięki uprawie kawy na wysokości ponad 1200 m n.p.m. co w przypadku ziaren Robusty jest niecodzienną praktyką.
Profil smakowy:
Idealny balans smaku w espresso i czarnej kawie, znakomita w kawach przygotowanych z mlekiem.
Czysty smak, wyczuwalne nuty owocowe oraz pikantne, pełne body.
Wyjątkowy naturalny smak i aromat zamknięte w ziarnach. Perfekcyjna kompozycja dla osób dbających o zdrowy styl życia, ceniących organiczne produkty bez dodatków sztucznych w procesie upraw.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od intensywnych zapachów. Kawę należy mielić bezpośrednio przez zaparzeniem.
BP_14892
5907522870935
35 szt.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Wegański
- Tak
- Certyfikat bio
- Tak
- Bez glutenu (w składnikach)
- Tak
- Gwarantowany termin przydatności
- 90 dni
- Masa netto
- 250 g
- Bez cukru (w składnikach)
- Tak
- Targi bio planet 2024
- TARGI BIO PLANET
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.